Spring til indhold

NanuBørn julehjælp

Vi har igen i år ansøgt om midler til julegavekort til børnefamilier landet over. I år er vi gået efter at kunne uddele julehjælp i alle byer i Grønland. Det er næsten lykkedes.

Men vi har stadig 3 dage og vi mangler lige et par byer, men ved vi når i mål- og at 2020 bliver året hvor vi kom ud i alle byer/bygder.

Det er svært at leve, hele året, når man lever et udsat og sårbart liv. De familier har vi alt for mange af og det har altid været en mission for os, at skabe lys i mørket, især i julen hvor det kan være ekstra mørkt når man ikke har noget at holde jul for.

Vi har hvert år i 12 år skabt lys og glæde takket være faste sponsorer der hvert år hjælper os med ”børnenes jul” projektet.

I år har der været en ekstra donation fra vores allesammens ynglings rockband NANOOK, som specifikt har ønsket donere til Ittoqqortoormiit, Kulusuk og Tasiilaq. De har givet mere end 33.000 kr. til formålet og vi kan nå langt for de penge. Vi har fået en ekstra donation fra en fond der ønsker at være anonym, samt vores faste støtter:

  • Pisiffik
  • Brugseni
  • Helene & Svend Junges Fond
  • Nuna fonden
  • Comby A/S
  • Malugiuk


I hele landet har vi med stor hjælp fra kommunernes sociale afdelinger, samt sundhedsplejen, fundet alle de familier der er allermest trængte. De kender ofte både familier og børn og på denne måde får vi ramt dem som har allermest behov. Derfor er det netop de to enheder der indstiller familierne til julehjælp. 

Det er så vildt at få de tilbagemeldinger vi får. Mennesker der med tårer i øjnene henter gavekort rundt omkring i landet, så de kan handel mad og julegaver. Alt dette var ikke muligt uden vores sponsorer og i år også NANOOK. 

Selvom vi har modtaget midler til at uddele julehjælp for er det ikke altid nok. Vi præsenterer derfor snart en ny hjemmeside hvor du som privatperson, eller som virksomhed får mulighed for helt konkret at støtte en af vores børnefamilier både til jul, men også i løbet af året. Vi glæder os til den er klar og til at præsentere den. 1000 tak til alle jer der gør en indsats – i er mange. 

Vi ønsker alle en Glædelig & fredfyldt jul, samt et rigtig godt og festligt nytår.

Krissie Berthelsen Winberg
Nanubørn